Jogi Doki

Tájékozódjon jogi ügyekben          
             gyorsan és egyszerűen...      

Jogi Doki

 

Jogi segítségnyújtás


Elektronikus úton történő jogi segítségnyújtásunk díjmentes. Ezen szolgáltatásunk során nyújtott tanácsadás csak tájékoztató jellegű, az ügyre vonatkozó okiratok megtekintése nélkül és írásbeli megbízás nélkül nem áll módunkban az 1998. évi XI. törvény (Ügyvédi törvény) rendelkezéseinek megfelelő jogi tanácsadást nyújtani. Az ingyenes jogi segítségnyújtás során tudomásunkra jutó adatokat a hatályos adatvédelmi előírásoknak megfelelően kezeljük.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogi segítségnyújtás során adott tájékoztatás helytállósága legfeljebb a jogi segítséget kérő tényállításának függvénye.

Új kérdés küldése!

MARIKA

2011.04.21. 21:28:07  |  597

Tisztelt Ügyvédnő!1998-ban vásároltunk egy lakást a fiunk nevére, a /kettőnk/férjem és az én haszonélvezetünkkel terhelve.Időkzben a fiunkkal megromlott a viszonyunk.Az a kérdésem,hogy a mi,/mint haszonélvezők/ beleegyezése nélkül, a fiunk megoszthatja-e tulajdonjogot, jelenlegi barátnőjével?Válaszát előre köszönöm:Tisztelettel:MARIKA
Válasz:

Horváth Csilla

2011.04.21. 13:57:32  |  596

Tisztelt Cím!
Röviden leírnám a történetet:
Édesapám 2000-ben meghalt, ezt követően az ő édesapja (az én nagyapám) is elhunyt 2003-ban, melyet követően hagyatéki tárgyalás útján a nagyszüleim házának a nagyapámra eső részének a felét édesapám húga, másik felét pedig két testvéremmel együtt mi hárman örököltük. 2010-ben édesapám húga az édesanyjukkal (az én nagyanyámmal) eltartási szerződést kötött a nagyanyámra eső ház részre, így édesapám húgának 9/12-ed része van a házból, testvéreimnek és jómagamnak pedig 1-1-1/12-ed részünk van. Nagyanyám az idei évben elhunyt és azt szeretném megtudni, hogy mit lehet ilyenkor tenni, ha szeretnénk jogosan az édesapánk részét megkapni a nagymamánk által is. Tehát, hogy jogosan fele ház a miénk legyen édesapánk által.

Segítségét előre is köszönöm!
Válasz:

fHDrroJHqWdzC

2011.04.21. 3:20:19  |  595

o3ZTmt , [url=http://savkiyjoxjqd.com/]savkiyjoxjqd[/url], [link=http://alxweyphqmdd.com/]alxweyphqmdd[/link], http://qskftyvwffbk.com/
Válasz:

qMztvstsLilcVv

2011.04.19. 17:36:08  |  594

Ppl like you get all the brains. I just get to say tkhnas for he answer.
Válasz:

nagybaj

2011.04.17. 18:29:12  |  593

A kérdésem a következő a páromnak volt egy évvel ezelőtt egy bolti lopása nagyon megbánta ott rögtön megtérítette a kárt akkor egy év próbára bocsátást szabtak ki ez lejárt ezév márciusában. Sajnos a hétvégén meggyanúsították hogy olcsóbb terméket hozott ki az áruházból mint ami a valós ára sajnos ez nem így történt mivel a termékek össze voltak keverve és figyelmetlenek voltunk. A párom tudja hogy úgy is az előélete miatt ezzel nem fognak foglalkozni. Kis érték mert 2000 ft de még ott a helyszinen kifizette mert nem akarta tényleg megkárosítani a boltot. Mire számíthat börtönbe küldik rendes tanult több diplomás ember de egyszer elkövetett valamit és azóta hordozza a bélyeget.

Kérem mondja mire számíthat mert a munkába is most állna?
Válasz:

Dia

2011.04.14. 21:46:53  |  592

Tisztelt Ügyvédnő!
Párom régi kapcsolatából van egy 15 éves fia,1.5 éve a bíróság havi 20000Ft gyerektartást a végrehajtó+15000 Ft elmaradást kért.Így 35000 Ft-ot fizetünk.Nekünk egy iskolás és egy majdnem óvodás gyermekünk van.párom idén januárjában elvesztette a munkáját én szintén munkanélküli vagyok.Tavaly indítottuk a csökkentés iránt a pert januárban volt az első tárgyalás akkor páromnak még volt munkája,majd a második tárgyalásnál már nem volt munka és ezt cseppet sem vették a bíróságon figyelembe. A következő tárgyalás májusban lesz. Már nem a párom hanem mi is ellehetetlenültünk hiszen a mi két gyermekünknek az össz. jövedelmünkből (95000Ft) nem igazán jutott mivel a volt párjának 35000 Ft-ot fizetünk.Nagyon magas rezsi és hitel tartozásunk van Kérdésem: Őn szerint mennyi az esély hogy mérsékeljék a tartásdíjat? Hiszen így a gyerekek nem egyforma arányban kapnak anyagi támogatást. A hölgyről annyit tudni hogy édesanyjával él és már 5 éve munkanélküli tehát a lakhatási terhek megoszlanak mert ö csak 20000 ft-ot fízet a lakhatásért és 51000 ft-ot kap az államtól + tőlünk a 35000 Ft-ot. Válaszukat köszönöm szépen: Dia
Válasz:

Kovács Tímea

2011.04.14. 13:49:21  |  591

Tisztelt Cím!
Tanácsát szertném kérni egy végkielégítéssel kapcsolatos ügyben.
Röviden: Az édesanyámnak komoly szemészeti problémája okán 1 évig betegállományban volt, majd rokkantnyugdíjas lett komoly látássérülése miatt. Mivel a munkahelyén (Önkormányzati Álltalános Iskola) több mint 18évet töltött, jár neki a végkielégítés. A Munkahelye első alkalommal a kollektí szerződés hiányára hivatkozva közölte nem köteles fizetni. De mivel önkörmányzati intézményről van szó, úgy gondolom az Édesanyám az Önkormányzat alkalmazottja volt az Iskola álltal, tehát jár neki. Az erre vonatkozó jogszabályokat-előírásokat elkűldtük a Munkáltatónak, Erre válasznak megküldték a nyugdíjasokra vonatkozó jogszabályt miben az állt, hogy nem kötelesek fizetni, ha a munkaviszony megszünésének napján nyugdíjanak számít Édesanyám. Azonban a Munkaviszonya 2010.szeptember 10-én szünt meg, és 2010. szeptember 11-től minősűl nyugdíjasnak, ami szerintem egyértelműen bizonyítja, hogy az utolsó munkanapján még nem volt nyugdíjas, tehát jár neki a 6 hónap végkielégítés. A kérdésem mindössze annyi, hogy jól gondol-e, és ha igen, akkor a Munkáltató iskolának küldjem el a levelem, illetve csatolt iratokat, vagy az Önkörmányzatnak?
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel: Kovács Tímea
Válasz:

Horváth László

2011.04.13. 19:21:11  |  590

Tisztelt Cím!
Egy olyan kérdésem lenne,hogy ha van egy családi ház amin jelzáloghitel van.
De a jelzáloghitelt az egyik családtag vette fel saját ház vásárlásra,amit rendszeresen törleszt.
Most már elég lenne a saját lakásának a jelzálogosítása a felvett hitelösszeghez.
Azt szeretném megtudni,ha a családtag nem hajlandó levenni a jelzáloghitelét a családi házról jogi úton ez kérhető e?
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel:Horváth László
Válasz:

Járdán Emőke

2011.04.07. 14:36:33  |  589

Tisztelt Cím!
2011.01.14-től GYES-en vagyok a kislányommal, 2012.01.14-ig a fizetés nélküli szabadságot megigényeltem rá. Ennek ellenére a munkáltatóm januártól, már 3. hónapja utalja a bankszámlámra a munkabéremet. Mi a teendőm? Vonatkozhat-e rám az 1992. évi XXII. Törvény 162.§(1) A munkabér jogalap nélküli kifizetése esetén, ezt a munkavállalótól hatvan napon belül, írásbeli felszólítással lehet visszakövetelni.

Válaszát előre is köszönöm!
Válasz:

Mónika

2011.04.07. 14:30:50  |  588

Tisztelt Ügyvédnő!

Segítségét szeretném kérni! 2010. december 28-án édesanyám elhunyt. Örököltem utána egy ingatlant, mely jelzáloggal terhelt + egy OTP-s tartozásrendező hitelt. "Természetesen" a bankok ezen összegeket követelik rajtam, ezzel tisztában is vagyok.
A kérdésem a következő: Az ingatlanhoz tartozó gáz, víz, villany szolgáltatások csekkjei még mindig néhai édesanyám nevére jönnek. Bementem a Tigáz-hoz, hogy átirassam a nevemre egyetlen örökösként. Hagyatéki végzésem még nincsen, de azt mondták nem probléma, mert elég a halotti anyakönyvi kivonat. Amikor belenézett a hölgy a számítógépében, látta, hogy édesanyámnak van 3 havi, kb. 60.000 Ft-nyi tartozása a tavalyi évről, amiről én nem tudtam. Közölte, hogy ezt ki kell fizetnem, meg a mostani mérőállásig mindent és csak utána tudja átírni a nevemre a szerződést. Egy ezen szolgáltatónál dolgozó úr nekem azt mondta, hogy ezt a szerződést lezárják, és nem követelhetik rajtam a tartozást, most mégis ezt is rajtam akarják behajtani. A kérdésem a következő: jogosan követelik-e rajtam édesanyám tartozását.
Nekünk is van külön egy házunk, két gyermekem van, és GYED-en vagyok, lakáshitelem és autóhitelem van, tehát nem tudok ennyi pénzt kifizetni nekik. Addig nem kerül le édesanyám nevéről amíg ki nem fizetem ezen összegeket? Természetesen addig értékesíteni sem tudjuk a lakást, amíg nem az én nevemen van, mert hát abból az összegből szeretném az OTP-s és a jelzáloghitelt is kifizetni, mivel máshogy nem tudom. Segitségét megköszönve. Tisztelettel: Sz. Mónika
Válasz:

Következő
 
Jogi Doki


Copyright © 2008 Minden jog fenntartva! |
ScienNet® partner